Jeg er underviser og supervisor i KRAP (Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende Pædagogik) og har i de seneste 12 år samarbejdet i mere end 10.000 timer i psykiatrien, på handicapområdet, i sundhedssektoren og ikke mindst på skoleområdet.
Her har jeg, med KRAP som omdrejningspunkt, undervist engagerede ledere, pædagoger, lærere, SOSU-hjælpere, socialrådgivere, sygeplejersker, læger, ergoterapeuter, mentorer, plejeforældre og ufaglærte medarbejdere – med fokus på kvalitet, motivation og udvikling i et yderst kompliceret felt.
Jeg har på flere måder oplevet, hvordan KRAP kan gøre en positiv forskel, når man indenfor omsorg, sundhed og undervisning ofte står i et krydspres tynget af alvor og udfordrende vilkår, samt drevet af viljen til at skabe generel eller momentvis trivsel og livskvalitet for det enkelte menneske.
KRAP er en metode med stor faglig bredde og diversitet, hvor jeg forpligter mig på at være ajour med den nyeste faglige udvikling indenfor relevante områder som psykologi, pædagogik, filosofi og sociologi. Derfor deltager jeg aktivt i faglige netværk og videreuddannelse for at sikre, at min viden og undervisning er opdateret.
Mit mål som underviser og supervisor er at tilbyde et solidt grundlag for effektiv indlæring, implementering og praktisk anvendelse af KRAP. Her benytter jeg mig af min erfaring indenfor forandringsledelse og systemisk ledelse, når der skal være en sammenhæng mellem ressourcer (input), aktiviteter (output), resultater (Outcome) og virkninger (impact).
For at opnå det bedste udbytte af et kursusforløb har jeg erfaret, at en grundig dialog er essentiel, både før, under og efter undervisningen, så form og indhold tilpasses de aktuelle behov og vilkår, og ikke mindst er tilpasset det faglige niveau hos dem, jeg underviser. Efter et kursusforløb tilbyder jeg altid supervision i hvorledes man kan anvende, vedligeholde og udvikle metoden, så man står så metodisk stærkt som muligt under skiftende vilkår i samfundet, som kan have indflydelse på den enkelte institution eller organisation.
Faglig tilgang og teoretisk fundament
Da jeg i 2003 bevægede mig ind på det teoretiske minefelt indenfor psykologi og pædagogik havde jeg i perioden1987-2003 arbejdet på mere jordnære og praktiske områder, som handicaphjælper, livredder, ungdomsskolelærer, postbud, rengøringsassistent, kirkekorsanger, samt som ufaglært medhjælper i byggebranchen. Dette giver mig en god fornemmelse for, hvordan jeg bedst muligt tilpasser min undervisning og supervision til de faglige målgrupper, jeg samarbejder med.
Mit arbejde tager afsæt i en forståelse for menneskers essentielle behov, både personligt, relationelt og professionelt. Jeg integrerer her teoretiske tilgange fra udviklingspsykologi, social- og personlighedspsykologi, kognitiv psykologi, sundhedspsykologi, krise- og traumepsykologi og coachingpsykologi, som jeg har skrevet speciale i.
Jeg har til daglig praksis i Silkeborg, hvor jeg arbejder som klinisk psykolog med individuelle psykologiske problemstillinger af forskellig karakter. Samtidig har jeg en erhvervspsykologisk profil og hjælper arbejdspladser med at skabe og vedligeholde et sundt psykisk arbejdsmiljø, hvor et velfungerende fællesskab, god etik og rimelige arbejdsvilkår danner grundlaget for høje faglige standarder og en værdibaseret arbejdspladskultur.
Både som underviser og terapeut vægter jeg dialog, omsorg og refleksiv praksis højt. Jeg bestræber mig på at skabe et trygt, men energisk rum, hvor humor og alvor går hånd i hånd, så de emner, der fylder hos den enkelte eller i en organisation, kan belyses og bearbejdes konstruktivt og meningsfuldt.